Jaap de Hoop Scheffer l-a infruntat pe Vladimir Putin la Moscova
Alianta Nord Atlantica si Parlamentul European continua sa preseze Rusia, cel putin la nivel declarativ, sa isi retraga trupele din Transnistria si din Georgia. Aflat intr-o vizita oficiala la Moscova, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a avertizat ca inainte de a ratifica Tratatul privind limitarea fortelor tactice din Europa, Rusia ar trebui sa-si evacueze trupele si patrimoniul din Transnistria, informeaza Rompres.

Afirmatia oficialului NATO a primit insa replica vicepresedintelui Dumei de Stat (camera inferioara a Parlamentului rus), Liubov Sliska, potrivit careia, "din pacate, Jaap de Hoop Scheffer nu este bine informat in ceea ce priveste situatia politica din Transnistria si nu stie ca acolo a avut loc la 17 septembrie un referendum privind independenta regiunii". "Nu este asa de simplu sa repatriezi echipamentul militar cand exista anumite obstacole", a adaugat vicepresedintele Dumei. Acesta a recunoscut, in plus, ca ultimele evolutii din Georgia au influentat negativ raporturile dintre Rusia si Adunarea Parlamentara a NATO, precum si intre Rusia si Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord in general.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.