Cateva sute de persoane au iesit din nou in strada la Budapesta, miercuri seara.

De aceasta data nu au avut loc incidente. Manifestantii au ramas ore in sir in fata parlamentului, au aprins lumanari in memoria victimelor revolutiei anticomuniste din 1956 si au cantat cantece din acea vreme.

Gata oricand sa intervina, fortele de ordine le-au permis protestatarilor accesul dincolo de gardul de protectie, la monumentul comemorativ ridicat in fata parlamentului, pentru a depune coroane de flori si pentru a aprinde lumanari. Un gest simbolic, care nu a fost tocmai pe placul grupurilor de extre-misti, veniti si in noaptea de miercuri spre joi. Cei mai multi dintre protestatari au preferat insa sa pastreze o atitudine nonprovocatoare fata de politistii care pazeau parlamentul.

Gyurcsany, ca Iliescu

Manifestatii vor avea loc probabil si in zilele urmatoare, pentru ca multi cred ca perseverenta va duce in final la demisia premierului. De altfel, partizanii dreptei au anuntat ca vor continua protestele pana cand Ferenc Gyurcsany va renunta la functie. Unii dau ca sigura data de 1 noiembrie pentru urmatoarea manifestatie publica, altii cred ca haosul va reincepe la sfarsitul acestei saptamani


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.