Gruparile militare palestiniene construiesc un "oras subteran" in Fisia Gaza cu scopul de a depozita arme pe care intentioneaza sa le foloseasca impotriva Israelului, a dezvaluit ieri seful de Stat Major israelian, generalul Dan Halutz.

"Sapa tuneluri sub zonele urbane ca sa depoziteze arme si munitii pe care vor sa le foloseasca pentru a se opune fortelor noastre", a precizat acesta, in fata Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe si Aparare. Se pare ca palestinienii se asteapta la noi atacuri si doresc sa se ascunda sub pamint, precum luptatorii din Vietnam.

Generalul Halutz a mai spus ca armata israeliana a descoperit recent si a distrus 15 tuneluri sapate sub frontiera dintre Fisia Gaza si Egipt, care erau folosite pentru contrabanda cu arme. Trupele israeliene au facut in ultimele zile mai multe raiduri in nordul Fisiei Gaza, soldate cu mai multe victime, inclusiv un important militant implicat in atacurile cu rachete asupra Israelului.

Operatiunea a avut ca scop depistarea si explodarea tunelurilor folosite de militanti pentru contrabanda de arme. Armata israeliana nu va reocupa Gaza, spune Peretz. Dar va actiona continuu pentru a se asigura ca militantii din regiunea de coasta nu se vor mai putea inarma ca pina acum. Gherilele Hezbollah au facut la fel in sudul Libanului dupa ce Israelul si-a incheiat ocupatia in acea zona, in mai 2000. "Vom face tot ce e necesar pentru a ne asigura ca zona Gaza nu se va transforma in sudul Libanului", a mai spus Peretz.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.