O bomba a explodat intr-un bloc de locuinte din centrul capitalei Bulgariei. Explozibilul a fost plasat in fata usii unui apartament situat la etajul doi al imobilului, putin inainte de miezul noptii.

Deflagratia a provocat daune. Din fericire, nu au existat victime. In schimb, spaima a pus stapanire pe locatari. Bulgaria, vecina noastra si colega de integrare europena, a prezentat un nou episod din ciclul "cum se rezolva rafuielile intre bande".

Daca rata ridicata a coruptiei si disensiunile intre traficanti clarificate cu impuscaturi in plina strada nu mai surprind, de aceasta data a fost vorba de "o operatiune de avertizare", in stil propriu, aratand ca este vorba de o rafuiala. Ipoteza confirmata, de altfel, de primele concluzii ale anchetei: a fost o reglare de conturi intre traficantii de droguri. Cladirea este plasata intr-o zona rezidentiala, iar proprietarul apartamentului la usa caruia a fost "lasat" coletul exploziv nu este strain de lumea interlopa. Emil Damianov, in varsta de 32 de ani, este o figura cunoscuta pe piata dealerilor de stupefiante. Printre altele, el face deja subiectul unei investigatii pentru posesie ilegala de arme.

Cele mai mari probleme ale bulgarilor in cursa pentru integrare au fost rata extrem de ridicata a crimei organizate si coruptia. Rafuielile in acest stil demonstreaza ca executivul de la Sofia este departe de a fi rezolvat aceste probleme.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.