Deflagratia a provocat daune. Din fericire, nu au existat victime. In schimb, spaima a pus stapanire pe locatari. Bulgaria, vecina noastra si colega de integrare europena, a prezentat un nou episod din ciclul "cum se rezolva rafuielile intre bande".

Daca rata ridicata a coruptiei si disensiunile intre traficanti clarificate cu impuscaturi in plina strada nu mai surprind, de aceasta data a fost vorba de "o operatiune de avertizare", in stil propriu, aratand ca este vorba de o rafuiala. Ipoteza confirmata, de altfel, de primele concluzii ale anchetei: a fost o reglare de conturi intre traficantii de droguri. Cladirea este plasata intr-o zona rezidentiala, iar proprietarul apartamentului la usa caruia a fost "lasat" coletul exploziv nu este strain de lumea interlopa. Emil Damianov, in varsta de 32 de ani, este o figura cunoscuta pe piata dealerilor de stupefiante. Printre altele, el face deja subiectul unei investigatii pentru posesie ilegala de arme.

Citeste si:

Cele mai mari probleme ale bulgarilor in cursa pentru integrare au fost rata extrem de ridicata a crimei organizate si coruptia. Rafuielile in acest stil demonstreaza ca executivul de la Sofia este departe de a fi rezolvat aceste probleme.