Serbia a lansat o licitatie pentru vanzarea unui ansamblu de cladiri din centrul Belgradului bombardate de NATO in 1999 si care nu au fost reconstruite pana in prezent.

Cladirile cu o suprafata totala de 22.600 m2, ocupate de la acea vreme de Ministerul iugoslav al Transporturilor, au fost distruse in timpul bombardamentelor.

Potrivit anuntului publicat in ziarele de marti de la Belgrad, pretul minim al cladirilor se ridica la 28,8 milioane de euro. Licitatia este deschisa companiilor locale, precum si companiilor straine si acestea au un termen de doua saptamani pentru depunerea ofertelor.

Bombardamentele NATO, lansate pentru a pune capat represiunii fortelor sarbe impotriva separatistilor albanezi, au fost oprite in iunie 1999, dupa ce fortele armate sarbe s-au retras din provincia Kosovo, administrata de atunci de ONU.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.