"Din noroi, printre printi" - o poveste care nu se potriveste lui Roman Abramovici, ce implineste astazi 40 de ani. Multe publicatii occidentale inca se intreaba cum a ajuns un orfan nefericit dintr-un colt uitat de lume printre cei mai bogati locuitori ai Terrei.

Ziarul "Moskovski komsomolet" sustine ca a descifrat enigma: spiritul de intreprinzator a fost ceva firesc pentru familia Abramovici. Mai ales in domeniul imobiliar. Spre exemplu, bunicul patronului echipei de fotbal Chelsea, un evreu lituanian, "a detinut uzine, blocuri, ziare, vapoare".

Stramosul actualului guvernator de Ciukotka a trait, pana in 1941, in Lituania. Ramasa fara sot si cu trei copii de crescut, bunica lui Roman Abramovici, Tatiana, o femeie energica si plina de initiativa, dupa cum o descriu vechii ei vecini de palier, s-a apucat de comert. De fapt, de croitorie. Cosea pentru "elita municipala". Si castiga bine. A cumparat un apartament la Moscova si o garsoniera pe care o inchiria.

Despre parintii lui Roman Abramovici se cunosc putine detalii certe. Mama, Irina, a murit la spital. Avea doar 27 de ani. Roman nu implinise inca un an. Peste o jumatate de an, la acelasi spital isi dadea obstescul sfarsit si tatal viitorului oligarh, Arkadi: un accident de masina. Roman a ajuns la Uhta, in grija unui unchi, Leib Abramovici. Martorii acelor vremuri sustin ca Leib l-a crescut pe micul Roman ca pe propriul lui copil.

Despre prima iubire a celui care avea sa devina bun prieten cu presedintele Putin, o oarecare Vika, totul pluteste in ceata. Din saracele amintiri rasare o tanara blonda si ambitioasa. Nu l-a placut pe Abramovici: i s-a parut fara sare si piper, prea moale si tacut pentru gustul ei. Acum regreta. Tardiv.

Daca va avea, desigur, loc, divortul dintre Roman si Irina Abramovici va fi un eveniment care va ramane in memoria multora. Cei doi au spus da in 1991. Cea care a oficiat casatoria civila isi aminteste: "Era o pereche care nu atragea atentia. Prin nimic. Nici prin frumusete, nici prin tinuta. Irina avea o rochie banala - alba si lunga, mai lunga decat ar fi fost nevoie. Era sa cada, chiar, la un moment dat, pe scara. Un semn rau, printre altele - inseamna ca mariajul lor nu va fi nici fericit, nici de lunga durata", a povestit pensionara rusa. Zvonurile despre divort au aparut cu 10 zile in urma. Abramovici a dezmintit. De atunci, nici o noutate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.