Primul suspect in scandalul de coruptie de la Shanghai si care a condus la demisia, luna trecuta, a sefului comitetului municipal al Partidului comunist, Chen Langyu, a fost arestat ieri dimineata, a anuntat cotidianul "Shanghai Daily".
A fost retinut directorul unui holding de investitii si constructii, Chan Junkun, a carui avere a fost evaluata anul trecut la peste 600 milioane de dolari. Pe lista celor mai bogati oameni din China, top intocmit de revista americana "Forbes", Chan ocupa pozitia a 16-a.

In afacerea legata de folosirea in alte scopuri a fondurilor de asigurari sociale, Chan a jucat unul din rolurile-cheie, potrivit primelor date ale anchetei. Compania lui servea drept veriga de legatura intre operatiile ilegale de investire a banilor contribuabililor in avantajoase proiecte din sfera imobiliara. Volumul total al acestor operatiuni a fost evaluat la sute de milioane de dolari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.