Presedintele in exercitiu, Gheorghi Pirvanov, a obtinut cele mai multe voturi. Dar nu a invins. Din cauza absenteismului electoratului.
La alegerile de duminica s-au prezentat cu putin peste 40 la suta din cetatenii bulgari cu drept de vot. Pentru desemnarea celui care va conduce, din fruntea tarii, Bulgaria in UE, scrutinul se va repeta. La 29 octombrie. Cand castigator este declarat cel care va acumula cele mai multe voturi. Analistii bulgari pun lipsa de interes a electoratului pe seama ritmului lent de aplicare a reformelor, pe seama saraciei din Bulgaria.

De la 1 ianuarie 2007, muncitorul bulgar va fi cel mai prost platit din UE. Probabil, va invinge Pirvanov. El a pornit ca favorit in aceasta cursa si asa va ramane, potrivit comentatorilor. In urma lui, la mare distanta, vine liderul partidului xenofob Attack, Volen Siderov. Ei se vor confrunta in turul doi. Analistii cred ca singurul risc ca Pirvanov sa nu mai castige este ca propriul sau electorat, sigur pe victoria alesului lor, sa nu se prezinte la urne. Potrivit legislatiei bulgare, invingator din primul tur este considerat candidatul care intruneste peste 50 la suta din votanti. Prezenta la urne a fost de doar 43 procente, 63 la suta sustinandu-l pe Pirvanov, iar 21 procente pe Siderov.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.