Oficialii ungari au comemorat ieri 50 de ani de la revolutia antisovietica din 1956, pe fondul protestelor care continua la Budapesta, cerandu-se demisia premierului.
Flori, steaguri si tensiuni la Budapesta. "Dragi invitati, bine ati venit in tara lui Gyurcsany, unde minciunile sunt ca adevarul si pacatele ca virtutile", se putea citi pe una dintre pancartele celor aproximativ 300 de demonstranti care se adunasera grupuri-grupuri in Piata Kossuth, evacuata cu o seara inainte. Asa arata ieri fundalul pe care s-au desfasurat ceremoniile de comemorare a jumatatii de secol scurse de la Revolutia din 1956, impotriva dominatiei sovietice. Aproximativ 50 de demnitari straini s-au aflat la Budapesta pentru a depune coroane de flori.

VIOLENTE. Manifestarile au fost insa umbrite de altercatiile dintre politia metropolitana si protestatarii stransi inca de duminica seara in centrul orasului, care cereau vehement demisia premierului socialist Gyurcsany. Ieri-dimineata, politia a operat arestari in randurile demonstrantilor, in ciuda masurilor extraordinare de securitate luate pentru eveniment.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.