Un afro-american ar putea deveni presedintele SUA. Intre timp, latino-americanii din Statele Unite sint avertizati ca e o infractiune sa voteze in alegerile din noiembrie.

"As putea candida la presedintie. Dupa alegerile de luna viitoare voi reflecta la aceasta optiune", a declarat pentru NBC Barack Obama, senator de culoare din partea democratilor din Illinois.

Un prezidentiabil cosmopolit

Avind mama din Kansas si tata kenyan, nascut in Hawaii, petrecindu-si copilaria in Indonezia, iar tineretea ca asistent social in ghetourile din Chicago, dar si ca student eminent la Harvard, Obama este modelul succesului individual intr-o lume globalizata si cosmopolita. Actualul senator a devenit primul presedinte al revistei de drept a Universitatii Harvard, dedicindu-se ulterior apararii drepturilor civile si consultantei politice. Carisma sa i-a dus asocieri cu John F. Kennedy, iar unele sondaje il plaseaza pe locul doi in topul popularitatii politicienilor, dupa Rudolph Giuliani, fostul primar al New Yorkului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.