Al doilea producator mondial de titei, Rusia, a anuntat intentia de majorare a productiei de petrol, in ciuda deciziei Organizatiei tarilor exportatoare de petrol (OPEC) de a reduce productia cu 1,2 milioane de barili, a indicat, vineri, un oficial rus, citat de AFP.
Ministrului adjunct al Industriei si Energiei din Rusia, Andrei Dementev, a declarat ca nu intentioneaza sa-si reduca productia petroliera, ci din contra va continua forarile conform planurilor prevazute."Nu avem intentia de a ne lua dupa altii", a adaugat Dementev, a carui tara nu este membra a OPEC. OPEC a anuntat, vineri, in cadrul reuniunii de la Doha, ca va reduce cu 1,2 milioane de barili pe zi productia de titei pentru a ajunge la un nivel de 26,3 milioane de barili pe zi pana la data de 1 noiembrie.

Scaderea productiei este calculata plecand de la nivelul actual de productie al tarilor membre, pe care organizatia il estimeaza la 27,5 milioane de barili pe zi, fara a lua in considerare Irakul, care furnizeaza aproximativ doua milioane de barili pe zi, insa acesta tara este exclusa ca urmare a sanctiunilor care i-au fost impuse de Natiunile Unite dupa invadarea Kuweitului in 1990. Tarile membre OPEC sunt Arabia Saudita, Iran, Venezuela, Emiratele Arabe Unite, Nigeria, Kuweit, Libia, Indonezia, Algeria si Qatar.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.