Fiti atenti la clima! Nu ignorati schimbarile atmosferice! Este mesajul pe care, la reuniunea neoficiala la nivel inalt a Uniunii Europene, vor incerca sa-l transmita liderii Marii Britanii si Olandei. Cele doua state doresc inscrierea pe ordinea de zi a summitului de doua zile din Finlanda a problemei incalzirii globale, avertizand ca omenirea se afla la doar 10-15 ani distanta de o adevarata "catastrofa".

Premierul Tony Blair si omologul sau olandez, Jan Peter Balkenende, cer colegilor din UE sa promoveze o politica atenta in domeniul emisiilor de carbon si, de asemenea, sa coopereze cu tari ca India sau China pentru a dezvolta tehnologii complementare.

Europa a pus la punct un plan de reducere graduala a consumului de energie cu 20% in urmatorii 14 ani, dar si o economie de 100 miliarde de euro pana in 2020. in ultimii ani, problema schimbarilor climaterice ca efect direct al refuzului anumitor state puternic industrializate de a-si reduce emisiile de noxe in atmosfera constituie un subiect de interes social, dar si de intense dezbateri si jocuri politice. E vorba de bani, de foarte multi bani: unii vand "aer curat", daca au paduri, altii vand tehnologii de "purificare", daca au specialisti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.