Pentagonul a recunoscut ieri ca o initiativa menita sa reduca violenta din Bagdad a fost sortita esecului, iar republicanii tremura in perspectiva alegerilor.

"De la sfirsitul lunii septembrie, violentele din Bagdad au crescut cu 22%", a declarat generalul William Caldwell, purtatorul de cuvint al Pentagonului. Un val de atentate a ucis in ultimele zile 41 de persoane pe tot teritoriul irakian, exact in perioada in care fortele coalitiei mizau pe intarirea securitatii. Fortele americane si fortele irakiene au lansat in luna iunie Operatiunea "Impreuna, Inainte", prin care se urmarea limitarea atentatelor si a victimelor. Conform planului, citeva mii de trupe au fost aduse la Bagdad. Operatiunea a fost vazuta si ca o ocazie de a sublinia faptul ca autoritatile irakiene pot asigura singure apararea Bagdadului, ca un prim pas catre retragerea totala a fortelor coalitiei internationale din Irak.

Militarii vor alta strategie

Ca urmare a violentelor tot mai mari, generalul George Casey, comandantul trupelor americane din Irak, a ordonat revizuirea strategiei, pentru limitarea pierderilor de vieti umane. Conform declaratiilor generalului Caldwell, atacurile impotriva fortelor coalitiei din Bagdad nu numai ca nu au scazut, dar chiar au crescut in intensitate, in ultimele trei saptamini, cind musulmanii au sarbatorit Ramadanul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.