Nu a mai fost de mult atat de vehement si de furios presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad. Doua au fost motivele izbucnirii sale: Israel si, fireste, intentia Occidentului de a pune capat ambitiilor nucleare ale regimului de la Teheran.
Israel a fost creat ca stat de puterile mondiale pentru extinderea suprematiei lor in regiune, a lansat Ahmadinejad, acelasi care, anul trecut, soca opinia publica mondiala, afirmand ca Israelul trebuie, in general, "sters de pe harta lumii". Acum s-a multumit cu o interventie "mai blanda". "Israelul constituie o amenintare reala pentru alte state din regiunea Orientului Mijlociu", a repetat el o fraza rostita de nenumarate ori. Iranul "nu va tolera" nici o presiune asupra programului sau nuclear, a atacat Ahmadinejad al doilea subiect drag lui.

"Iranul este gata sa negocieze, dar nu va accepta sa fie incoltit", a spus el, in timp ce europenii finalizeaza un proiect de rezolutie pentru Consiliul de Securitate al ONU, care impune sanctiuni Teheranului. si, pentru a demonstra ca vorbele lui nu pot fi ignorate, el s-a intors la Israel, atragand ultimativ atentia Occidentului sa renunte la a mai sustine statul evreu. "Acest regim va disparea", a spus el. "Este un ultimatum", a subliniat Ahmadinejad pentru a spulbera orice indoiala asupra declaratiilor sale. "Furia noastra, a popoarelor din regiune, clocoteste, iar daca uraganul se va declansa, efectele sale nu se vor opri la granitele teritoriilor palestiniene", a lansat Ahmadinejad.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.