Presedintele Statelor Unite, George Bush, a acceptat faptul ca escaladarea violentei in Irak ar putea echivala cu experienta traumatica americana din razboiul din Vietnam.

Intr-un interviu acordat retelei de televiziune ABC, Presedintele Bush a spus ca o comparatie intre situatia din Irak si ofensiva Tet din 1968, vazuta ca un moment de cotitura in razboi, ar putea fi corecta.

Dar George Bush a negat ca numarul crescand de morti irakieni si militari americani inseamna un esec al campaniei din Irak.

Luna octombrie ar putea fi una dintre cele mai sangeroase pentru americani de la debutul conflictului acum trei ani si jumatate.

Pana pe 19 octombrie 70 de militari americani au murit si daca media de trei morti pe zi se confirma, atunci la sfarsitul lunii s-ar putea inregistra cel mai ridicat numar de vitime din ianuarie 2005 pana acum.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.