Alunecari de teren, valuri de noroi, sute de arbori scosi din radacina, drumuri surpate, blocaje in traficul terestru, dar si cel aerian, acesta este bilantul celor catorva zile de inundatii care au lovit, din nou, Grecia.

Prima data, apele s-au revarsat la inceputul lunii, in nordul tarii. De data aceasta, furia naturii s-a napustit in sud. Autoritatile au decretat stare de urgenta dupa ce trei dintre insulele sale au fost puternic lovite de ploi torentiale. Leros, Astypalaia si vestul Cretei au fost cele mai afectate. Un sofer de camion a decedat, prins de valurile de noroi.

Cateva sute de case au fost inghitite de ape in insulele din sudul Marii Egee. In partea de sud a Greciei, paza de coasta a salvat cinci marinari turci, prinsi de vijelie. Agentia de presa Athens News relateaza ca zeci de turisti au fost evacuati si multe zboruri au fost anulate dupa ce ploile abundente au lovit Grecia zile la rand. Doua autobuze cu elevi au fost blocate din cauza inundatiilor intr-un sat, iar vasele de croaziera de pe Marea Egee au fost ancorate in porturi. Una peste alta, precipitatiile abundente au cauzat si scaderea brusca si drastica a temperaturii.

Executivul elen a aprobat in sedinta sa de marti alocarea a 700.000 de euro pentru inlaturarea pagubelor provocate de inundatiile de la inceputul lunii la Salonic, Magnesia, Halkidiki si alte 12 localitati afectate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.