Revenind insa la nota de plata pentru Tony Blair, acum, ca tot se pregateste el sa se retraga, in primavara anului viitor, valoarea acesteia, sustine "Daily Telegraph", s-a dublat fata de 1997, cand a venit la putere ca lider al laburistilor si cand seratele date la resedinta primului-ministru costau doar 57.303 lire sterline. Cifrele au fost prezentate in parlament la cererea mai multor deputati.

"Desi nu ma indoiesc ca aceste actiuni au fost spre binele tuturor, cresterea cheltuielilor este exagerata", si-au justificat ei demersul. "Se creeaza senzatia ca, partial, este plata pentru lunga despartire de Blair", au estimat deputatii britanici. In ultimii cinci ani, nota cotidianul citat, cabinetul Marii Britanii a cheltuit aproape o jumatate de milion de lire sterline pe vin, pentru Downing Street existand obligativitatea ca bautura sa fie achizitionata exclusiv din beciurile oficiale ale guvernului.

Tony si Cherri Blair organizeaza lunar zeci de receptii si actiuni de binefacere in Downing Street, dar au fost criticati pentru ca s-au folosit prea des de resedinta din Chequers pentru a primi reprezentanti de seama din inalta societate. Traversand Canalul Manecii si aterizand pe Sena, "The New York Times" scria ca in Franta "sexul si politica se impletesc de multe sute de ani, dar viata personala a politicienilor este, prin traditie, invaluita in mister". In ultima instanta, "aceasta este tara unde presedintele Francois Mitterand a ascuns ani de-a randul existenta unui copil nascut in afara casatoriei.

Totul a fost dat insa la iveala de saptamanalul "Paris Match", in 1994, cu cateva luni inainte ca seful statului sa-si dea demisia". Acestui fapt si multor altora este dedicata cartea "Sexus Politicud", lucrare care, potrivit cotidianului mentionat, nu lasa loc de imaginatie. "Este un studiu serios, bazat pe interviuri, nu doar pe zvonuri, ideea principala fiind ca, in Franta, un politician de succes trebuie sa fie si cuceritor".