Populatia Statelor Unite a atins ieri 300 de milioane de locuitori. In urma cu 40 de ani, erau 200 de milioane. Potrivit datelor oficiale, numarul americanilor creste cu unu la fiecare 11 secunde. In calcul au fost luate nasterile, decesele, naturalizarile prin acordare de cetatenie.
Armata SUA ofera imigrantilor legali o varianta rapida de a intra in posesia unui pasaport american. Si, potrivit agentiilor internationale de presa, multi recurg la aceasta oportunitate, chiar daca risca sa fie trimisi in puncte fierbinti, precum Irak sau Afganistan. Iar in Irak, gradul de violenta nu scade in intensitate. Dimpotriva chiar. Un bilant al ultimelor patru zile de atentate ridica la aproape 100 numarul mortilor.

Printre civili. Si la 3.000 numarul deceselor in randul fortelor multinationale. Cei mai multi sunt soldati SUA. Sunt cifre oficiale. Este dura realitate. Cu toate acestea, interesul imigrantilor de a folosi inrolarea in armata pentru dobandirea cetateniei a crescut. In special dupa ce presedintele George W. Bush a semnat, in iulie 2002, un ordin care permite imigrantilor cu permis legal de sedere sa devina cetateni americani imediat ce depun juramantul. Asa au procedat, in ultimii trei ani, 25.000 de persoane. Potrivit Serviciului pentru Cetatenie si Imigratie din SUA, cetatenia astfel obtinuta nu costa nimic, dar ofera bani pentru studii, precum si posibilitatea de a urca in grad.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.