Soldatii ONU sint in sudul Libanului, la fel armata guvernului libanez, dar controlul pare sa fi ramas in miinile Hezbollah.
Nici nu s-au retras bine ultimii soldati israelieni din zona, ca militiile Hezbollah au si inceput sa se regrupeze si sa reocupe exact aceleasi puncte de unde au lansat atacuri asupra nordului Israelului, in timpul conflictului din vara. Deja luptatorii siiti au instalat puncte de control pe drumurile care duc spre centrul regiunii sudice si la intrarea in orase si sate. Sub denumirea de "zone militare inchise", Hezbollah si-a reinstalat bateriile de lansare de rachete Katiusa, si asta in vazul trupelor ONU si al armatei libaneze.

Potrivit martorilor locali si surselor crestine apropiate de Miscarea Fortele Libaneze, nu numai ca Hezbollah si-a reluat pozitiile, dar isi completeaza in prezent stocurile de armament. De la sfirsitul lunii septembrie pina acum, se pare ca mai multe transporturi de arme iraniene aduse prin Siria in Liban au trecut granita de nord a tarii si au ajuns in miinile Hezbollah. Ultimul transport ar fi avut loc pe 2 octombrie, potrivit surselor mentionate, de la baza siriana Qusayr pe drumul care duce spre sud-vestul Libanului, la Hermel.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.