Dupa ce Romania si Bulgaria vor adera la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, cetatenii celor doua state vor putea sa munceasca fara restrictii in Slovacia, a decis Guvernul slovac.

Cu toate acestea, autoritatile de la Bratislava au precizat ca nu se asteapta la o crestere a interesului cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii din Slovacia, necunoasterea limbii fiind un argument in acest sens. Executivul slovac este de parere ca deschiderea pietei locurilor de munca i-ar putea ajuta in schimb pe cei aproximativ 17 mii de membri ai minoritatii slovace din Romania, informeaza Euractiv.

Guvernul a declarat ca doreste sa transmita un mesaj pozitiv de nediscriminare a Romaniei si Bulgariei, precum si a celorlalte state membre.

Slovacia este cel de-al treilea stat membru, dupa Finlanda si Estonia, al carui guvern a anuntat oficial hotararea de a nu aplica restrictii de munca romanilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.