ELITA. Candidatii la Universitatile Cambridge si Oxford au parte la examenul de admitere de intrebari dintre cele mai bizare, legate de cat de populari sunt sau ce procent din apa planetara este continut de organismul unei vaci.

Pe cat de prestigioase, pe atat de excentrice, cele doua universitati britanice au facut o traditie din a pune la incercare perspicacitatea aspirantilor. Supranumite si "Oxbridge", cele mai vechi institutii de invatamant din Europa sunt recunoscute pentru strictetea cu care isi aleg studentii.

La prima vedere neobisnuite, intrebarile examenului oral de admitere depind de specialitatea la care candidatul aplica. Astfel, intrebarea referitoare la cantitatea de apa din corpul unei vaci apare pe fisa de examen la sectia de medicina veterinara, "Va considerati de gasca?" la examenul de psihologie, sau " Din ce moment poate fi considerata o persoana moarta?" este adresata candidatilor la medicina. "Aceste teste sunt neobisnuite, dar nu trebuie sa influenteze candidatii in vreun fel", afirma James Uffindel, reprezentant Cambridge.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.