Statele Unite au emis un nou proiect de rezolutie a Consiliului de Securitate privind programul nuclear nord-coreean.

Documentul pare sa raspunda cerintelor formulate de China si Rusia si nu autorizeaza folosirea sanctiunilor militare impotriva Phenianului. Proiectul de rezolutie spune foarte clar ca orice interventie militara impotriva Coreii de Nord va necesita o noua rezolutie ONU. Acesta este una dintre principalele cereri formulate de Beijing.

Toti membrii permanenti ai Consiliului de Securitate au cazut de acord ca se impun masuri in urma anuntului Phenianului privind efectuarea unui test nuclear luni.

Diplomatii de la Natiunile Unite spera ca textul final al rezolutiei sa fie incheiat in cursul zilei de azi si sa fie supus la vot cel mai probabil maine. Anterior, guvernul Japoniei a aprobat un plan prin care impune sanctiuni unilaterale Coreei de Nord. Documentul interzice importurile din Coreea de Nord, accesul navelor nord-coreene in porturile Japoniei, dar si a oficialilor de la Phenian.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.