Autoritatile judiciare din SUA au acuzat de tradare un barbat nascut pe teritoriul Americii si care a putut fi vazut in mai multe inregistrari video Al Qaeda. Se crede ca e prima oara cand o asemenea acuzatie e formulata impotriva unui american de la cel de-al doilea razboi mondial incoace. Daca ar fi judecat si gasit vinovat, Adam Gadahn ar putea fi condamnat la moarte.

Ministerul american al Justitiei a anuntat ca Adam Gadhan a fost acuzat de tradare si de sprijinire a unei grupari teroriste. Autoritatile americane cred ca el a frecventat tabere de instructie Al Qaeda si a fost traducator pentru retea. Dl Gadahn nu a fost arestat si se crede ca nu s-ar afla in SUA. Nascut si educat la Los Angeles, Adam Pearlman si-a schimbat numele in Gadahn dupa convertirea sa la Islam.

Biroul Federal de Investigatii incearca sa-l interogheze de doi ani. FBI-ul a comunicat ca suspectul e un apropiat al unor lideri Al Qaeda. Dl Gadahn a aparut in mai multe casete video anti-americane Al Qaeda, sub numele de Azzam - "americanul". O data, cel putin, el a aparut alaturi de liderul retelei Ayman al-Zawahiri, fondator al Jihadului islamic egiptean, consilier si doctor al lui Osama bin Laden.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.