CAPAT DE DRUM. Un cubanez in varsta de 126 de ani a murit cu convingerea ca era cel mai batran om al Planetei, relateaza BBC News Online.

Benito Martinez, a carui varsta nu a fost atestata de documente oficiale, a fost vedeta unei campanii a Guvernului de la Havana de promovare a unui mod de viata sanatos, ca o conditie pentru longevitate. El sustinea ca s-a nascut in 1880, in Haiti, si a avut o viata activa pana in ultimele luni.

Se presupune ca barbatul a venit in Cuba in 1925, cand avea 45 de ani. O vreme a lucrat la o ferma a tatalui lui Fidel Castro. Nu a fost insurat niciodata, lucru care l-a si tinut, de altfel, atata timp in viata, dupa cum sustinea el. In plus, longevivul muncea mult, manca legume proaspete si nu exagera nici cu fumatul, nici cu alcoolul. Guvernul de la Havana, care se mandreste cu o speranta de viata a cubanezilor de 77 de ani, a incercat sa obtina un certificat de nastere sau de botez al lui Martinez, dar nu a reusit. Motiv pentru care acesta nici nu a fost validat drept cel mai batran pamantean.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.