Presedintele Statelor Unite, George Bush, a catalogat anuntul Coreei de Nord privind efectuarea unui test nuclear la inceputul saptamanii drept o amenintare la adresa securitatii internationale.
"Chiar daca testul nu a fost confirmat", a spus Presedintele Bush, "trebuie adoptate masuri drastice impotriva Phenianului".

"Anuntul in sine constituie o amenintare la stabilitatea internationala. Ca raspuns la anuntul Coreei de Nord, colaboram cu partenerii nostri din regiune si cu Consiliul de Securitate al ONU pentru a adopta masuri severe impotriva regimului de la Phenian", a spus George Bush. Presedintele american a atras atentia Phenianului ca va trebui sa suporte consecintele unui asemenea gest.

George Bush a anuntat ca Statele Unite, Rusia, China si Japonia au cazut de acord asupra faptului ca este nevoie de o rezolutie drastica a Natiunilor Unite, capabila sa oblige Coreea de Nord sa renunte la programul sau nuclear. Rezolutia va trebui sa contina masuri concrete prin care Coreea de Nord sa fie impiedicata sa exporte tehnologie nucleara.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.