Un oficial nord-coreean a avertizat, ieri, ca regimul comunist ar putea lansa o racheta cu focos nuclear, in cazul in care Statele Unite vor refuza sa faca unele concesii, a anuntat agentia sud-coreeana Yonhap.
"Speram ca situatia se va rezolva inainte sa lansam o racheta cu focos nuclear. Totul depinde de reactia Statelor Unite", a declarat un oficial nord-coreean. Acesta a subliniat ca testul nuclear efectuat luni de Phenian exprima "intentia nord-coreeana de a face fata Statelor Unite la masa negocierilor".

O alta problema, dezvoltata pe larg de presa internationala de ieri, este posibilitatea ca, daca ONU nu ia masuri ferme fata de nord-coreeni, Iranul sa profite de aceasta pasivitate si sa-si intensifice activitatea in domeniul nuclear. Mai mult, un oficial de rang inalt din Israel si-a exprimat, ieri, ingrijorarea privind un posibil transfer de tehnologie din Coreea de Nord catre Iran, dupa ce regimul de la Phenian a anuntat ca a efectuat cu succes un test nuclear. "Dupa ce Coreea de Nord si-a dovedit capacitatile nucleare, Phenianul ar putea coopera cu Iranul pentru a-l ajuta sa-si accelereze programul nuclear", a declarat ambasadorul Israelului la Washington, Danny Ayalon, pentru cotidianul Haaretz. "Trebuie stabilite sanctiuni economice. Ezitarea in a impune sanctiuni economice deschide calea actiunilor militare", a avertizat Peres.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.