Marile piramide de pe platoul Ghiza erau folosite ca uzine de apa pentru pomparea apei Nilului catre vastele campii egiptene, iar piramida lui Keops era cel mai mare rezervor de apa al Egiptului antic.

Pe scurt, aceasta este ideea de baza a unei teorii propuse, de curand, de inginerul ucrainean Mikhail Volgin, care crede ca a descoperit misterul piramidelor, vechi de aproape 50 de secole. Chiar daca ideea general acceptata este ca piramidele sunt mormintele faraonilor, exista multe alte teorii despre utilitatea megaconstructiilor. S-a spus ca piramidele sunt observatoare strategice sau astronomice, echipamente de marcare a nivelului apei Nilului in perioadele de inundatii, granare sau platforme de aterizare pentru navele extraterestre.

Volgin si-a sustinut inedita teorie pe cateva concluzii logice si sugereaza ca totul va parea simplu daca vom privi piramidele ca pe niste rezervoare imense de apa. Teritoriul Egiptului este compus si in prezent in proportie de 96% din desert, iar viata egiptenilor depinde de apa Nilului. Fluviul inunda malurile de doua ori pe an, transformand fiecare petic udat intr-o zona fertila. Problema egiptenilor antici era ca vecinii lor de la sud, etiopienii, dependenti la randul lor de Nil, s-au hotarat sa devieze traseul fluviului, lasand Egiptul sa moara de sete si foame.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.