Un avion cu 16 pasageri la bord a luat foc, ieri, dupa ce - la aterizare - a iesit de pe pista unui aerodrom din Stord, o insula situata la sud de Bergen, in largul Coastelor Vestice ale Norvegiei. Accidentul s-a produs in jurul orei 7.30, ora locala. Trei dintre pasageri au ars impreuna cu avionul, nemaiputind fi salvati. Avionul apartinind companiei Atlantic Airways din Insulele Feroe, regiune autonoma a Danemarcei, efectua o escala intre Stavanger, capitala petroliera a Norvegiei, si localitatea Molde, oras pe coasta vestica a tarii. El fusese inchiriat pentru o cursa charter de catre compania petroliera Aker Stord, parte a grupului Aker Kvaerner.

Postul public de radio NRK a difuzat interviuri cu martori oculari anonimi, care au povestit ca au auzit o bubuitura puternica si au vazut o minge de foc si foarte mult fum. Imaginile de la fata locului ce infatiseaza un nor de fum ridicindu-se deasupra ramasitelor incendiate ale aparatului de zbor au fost publicate pe Internet. Treisprezece pasageri au fost salvati, majoritatea dintre ei neavind rani grave. Reprezentantul politiei, Fritz Arne Lilleskog, a spus ca operatiunile de salvare au fost impiedicate de fierbinteala degajata de foc. Cauzele accidentului nu au fost deocamdata stabilite.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.