Fidesz, principalul partid de opozitie din Ungaria, il va da in judecata pe premierul Ferenc Gyurcsany, sub acuzatia de tainuire si falsificare a informatiilor de interes public, a declarat ieri Janos Ader, membru al Fidesz, citat de agentia MTI. Actiunea opozitiei se refera la caseta, difuzata in urma cu o luna, potrivit careia prim-ministrul ungar a mintit in legatura cu starea reala a economiei pentru a castiga alegerile din aprilie. In acelasi timp, criza politica de la Budapesta s-a amplificat dupa ce, duminica, a fost difuzata pe postul national Magyar Radio o noua inregistrare in care un ministru socialist i-a asigurat pe colegii din teritoriu ca nu vor pierde controlul asupra fondurilor de dezvoltare regionala, chiar daca au pierdut alegerile locale din 1 octombrie.

Un purtator de cuvant al Partidului Socialist a condamnat opozitia pentru difuzarea casetei, dar nu a respins autencitatea materialului. Potrivit inregistrarii, intr-un discurs rostit la o intalnire a Partidului Socialist, Monika Lamperth le-a transmis colegilor sai ca vor fi favorizati in actiunea de alocare a fondurilor de stat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.