Coalitia guvernamentala de centru dreapta, condusa de premierul Aigars Kalvitis a castigat alegerile parlamentare din Letonia, primele de la aderarea tarii la Uniunea Europeana in 2004.

Partidul Popular al premierului Kalvitis s-a situat pe primul loc cu 19,5 la suta din voturi si 23 de mandate, urmat de partenerii de coalitie, Partidul de Centru si Verzii, care au candidat pe liste comune, cu 16,7 la suta si 18 mandate si Partidul Noii Ere (conservator), cu 16,4 la suta si 18 mandate.
Impreuna cu aliatii crestini democrati si liberali, care au obtinut 8,6 la suta si 10 mandate, coalitia condusa de Kalvitis va dispune de majoritatea absoluta de 51 de mandate, in parlamentul unicameral al Letoniei, care are 100 de deputati.
In total, 7 partide din cele 19 care au candidat, au trecut pragul electoral de 5 la suta, care permite reprezentarea parlamentara.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.