Premierul ungar, Ferenc Gyurcsany, a cistigat ieri votul de incredere al Parlamentului cu o majoritate confortabila, obtinind 207 de voturi pentru si numai 165 impotriva. Nu s-a inregistrat nici o abtinere.

Cum dintre cei 386 de parlamentari, coalitia guvernamentala dispune de 210 mandate, trei dintre "aliati" au votat totusi impotriva "mincinosului". Anterior votului, el ceruse Parlamentului "sa nu cedeze amenintarilor si santajului strazii organizat de opozitie". Totodata, Gyurcsany si-a prezentat scuzele pentru ca nu a infruntat mai devreme criza economica si pentru ca a "amagit" atit electoratul, cit si restul clasei politice.

El a recunoscut, la 17 septembrie, ca a "mintit" cu privire la programul de austeritate care avea sa fie adoptat, doar pentru a cistiga alegerile. Apoi, dupa ce presedintele a spus ca numai Parlamentul poate "limpezi apele", tulburate de opozitie care a organizat mitinguri si i-a cerut demisia, Gyurcsany a cerut singur votul de incredere al Parlamentului. "Sa nu uitam insa ca, oricit de rea ar fi situatia, fuga de adevar este cea mai mare minciuna in politica", a subliniat premierul, precizind ca "promisiunile exagerate, limbajul dublu si interpretarile mincinoase ale faptelor" au fost practicate de "toata clasa politica", in acesti ultimi ani.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.