Ieri au avut loc inmormintarile celor cinci eleve din Pennsylvania, impuscate in cap chiar in clasa in care invatau, de catre un barbat de 32 de ani, care apoi s-a sinucis. Comunitatea Amish le-a condus pe fiecare pe ultimul drum si le-a ingropat intr-un cimitir fara cruci, fara cavouri, unde fiecare mort are doar o mica piatra funerara la cap, semn ca rudele il considera deja in Rai.

Preotul a tinut cite o slujba la fiecare fetita acasa, deoarece credinciosii Amish nu isi construiesc biserici. Prima a fost inmormintata cea mai mica, Naomi Rose Ebersol, de numai 7 ani, apoi surorile Lena Miller, de 7 ani, si Mary Liz Miller, de 8 ani, Anna Mae Stoltzfus, de 12 ani, si, in fine, Marian Fisher, de 13 ani. Fetitele au fost invesmintate in rochii albe, nu doar pentru ca erau copile ci si pentru ca la Amish toate femeile, indiferent de virsta, sint inmormintate in haine albe, ca un simbol al faptului ca, dupa moarte, merg direct in Rai.

Sotia criminalului, invitata la inmormintare

La inmormintari a fost invitata si Marie Roberts, sotia ucigasului Charles Roberts, dar aceasta a refuzat politicos invitatia. Procesiunile au trecut toate prin fata casei familiei Roberts si, de fiecare data, Marie era la fereastra si plingea. De altfel, Ruben Fisher, preotul Amish, care este si bunicul fetitei Marian Fisher, una dintre victime, a vizitat-o pe sotia criminalului chiar in seara crimei si a incercat sa o consoleze, spunindu-i ca toti membrii comunitatii l-au iertat deja pe sotul ei.

Ei cred ca barbatul a fost "posedat de Diavol" si pling de mila lui. Vecinii au sprijinit-o pe Marie Roberts, oferindu-i cele necesare in casa in aceste zile de mare intristare. Tristetea domneste peste tot in Pennsylvania, mai ales pentru ca nici situatia celorlalte sase fetite ranite nu este prea buna. Una dintre ele, aseara, la inchiderea editiei, tragea sa moara, dupa ce parintii au cerut sa fie deconectata de la aparatele care o tineau in viata. Alte trei fetite sint in stare critica si numai doua au sanse reale de supravietuire.

Nepoata preotului s-a oferit sa moara in locul celorlalte

Una dintre fetele care se simt mai bine a povestit, intre timp, ce s-a intimplat in teribila zi de 3 octombrie.

Ea spune ca doar cele zece eleve au fost scoase la tabla si au fost legate de picioare. Fetita de 13 ani, care tinea locul invatatoarei, nu a fost legata. Aceasta, chiar nepoata preotului, l-a rugat pe criminal sa o impuste numai pe ea si sa le dea drumul celorlalte. Dar barbatul a rinjit si a spus ca vrea sa le dea o lectie "speciala". Apoi, vazind ca afara s-au adunat imediat mai multe masini de politie, el s-a enervat si a inceput sa le impuste, una cite una, in cap. La repezeala, pe ultimele nu le-a nimerit in cap, pentru ca se zbateau sa scape. Apoi s-a sinucis. Acum, sotia lui si cei trei copii indura rusinea si nu mai au din ce trai. Nici celelalte familii nu au cu ce plati facturile medicale ale spitalelor.

Oameni din intreaga lume au trimis bani comunitatii Amish, sute de cecuri cu sume de la un dolar si pina la 500.000 de dolari sosind de pe toate meridianele. Cele 100 de familii au anuntat ca nu pot solicita bani nimanui, pentru ca nu au voie sa se atinga de bani, dar sint recunoscatori tuturor celor care s-au gindit sa ajute. O firma de avocatura s-a oferit sa coordoneze, gratuit, colectarea ajutoarelor si plata facturilor, restul banilor urmind a fi donat saracilor din alte regiuni ale tarii. Aseara, in Pennsylvania ploua marunt si domnea o liniste deplina. Tristetea din suflete se asternuse peste oameni si locuri, deopotriva.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.