SPERANTE. Marijuana ar putea incetini evolutia maladiei Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si publicat in revista "Molecular Pharmaceutics", transmite Reuters.

Noile descoperiri indica faptul ca un ingredient activ din marijuana poate preveni evolutia acestei maladii prin pastrarea nivelului unui neurotransmitator important care permite creierului sa functioneze.

Cercetatorii de la Scripps Research Institute din California au descoperit ca acest ingredient activ din marijuana, delta-9-tetrahydrocannabinol sau THC, poate preveni distrugerea neurotransmitatorului acetilcolina intr-un mod mult mai eficient decat medicamentele existente pe piata. THC este, de asemenea, mai eficient in blocarea grupurilor de proteine care inhiba memoria si cunoasterea in cazul pacientilor cu Alzheimer, indica studiul. Marijuana mai este utilizata in tratarea glaucomului si in reducerea efectelor secundare ale medicamentelor utilizate pentru tratarea cancerului sau a maladiei SIDA.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.