INFLATIE. Pentru locuitorii Moscovei, costul vietii de apoi depaseste pretul pe care trebuie sa-l plateasca pentru un apartament de lux.

Situatia destul de macabra a atras atentia autoritatilor, cand un loc in cimitirul Vagankovskoe a fost vandut contra "mortalei" sume de 37.000 de dolari. Cu aceiasi bani se putea achizitiona un imobil amplasat in centrul capitalei. Un anunt aparut la mica
10.000 de dolari metrul patrat in cimitirele moscovite

publicitate scotea la vanzare un metru patrat in cimitirul moscovit la pretul de 10.000 de dolari. Pentru un loc de odihna vesnica, fara imbunatatiri, rusii vor trebui sa stranga din timp bani pentru a nu ramane "fara adapost" dupa moarte. Criza locurilor de veci a aparut in capitala rusa cand tot mai multe spatii au fost "invadate" de constructii necesare vietii de zi cu zi, prea putina atentie fiind acordata celor care au trecut in lumea cealalta. Astfel, cimitirele si-au pastrat dimensiunile de acum 50 de ani, devenind treptat neincapatoare.

Cum cererea de morminte a crescut, iar oferta a ramas aceeasi, proprietariii de astfel de locatii practica preturi ce iau rasuflarea muritorilor de rand. Un reprezentant din conducerea cimitirului municipal Vagankovskoe a declarat publicatiei rusesti "Pravda" ca nu poate interveni in stabilirea pretului cu care sunt vandute mormintele. "Sunt locuri de odihna vesnica care dateaza de mai bine de un secol. Cu cat sunt mai vechi, cu atat sunt mai ravnite". La cum evolueaza lucrurile in capitala moscovita, in curand rusii vor fi nevoiti sa apeleze la credite bancare pentru a-si putea achizitiona un loc in cimitir.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.