Un deputat republican de Florida, care a demisionat vinerea trecuta, a provocat cel mai mare scandal sexual din timpul administratiei Bush. Chiar inainte de alegerile din noiembrie, dezvaluirile legate de numele congresmanului Mark Foley pun sub un mare semn de intrebare capacitatea liderilor republicani de a conduce tara, din moment ce unul dintre deputatii lor facea sex virtual cu minori in loc sa participe la dezbaterea unor legi militare. Ieri, presedintele Bush s-a declarat "scirbit si dezamagit" de fostul deputat, despre care spune ca "a violat increderea cetatenilor care l-au votat".Mark Foley, un deputat republican membru al Comisiei de verificare a cazurilor copiilor rapiti sau exploatati, a fost acuzat de agentia de presa ABC ca este homosexual si intretine relatii sexuale cu minorii pe care ii are in grija. Drept dovada, ABC a prezentat niste conversatii ale deputatului care, folosind "internet instant messages", facea avansuri explicite unor adolescenti, intre care cel mai mic avea 16 ani.

Din discutiile care au avut loc in 2003 si au fost publicate in serial in ultimele zile, cele de ieri bat toate recordurile. In timp ce deputatul ii invita pe minori acasa la el si le promitea bautura, in Camera Reprezentantilor se dezbatea Legea suplimentarii bugetului militar cu 78,5 miliarde de dolari, in vederea sustinerii operatiunilor din Irak si Afganistan. "Trebuie sa ma duc sa votez. Imi dai un pupic de `noapte buna`?", intreba deputatul completind "Stii, tu ai un astfel de efect asupra mea", iar tinarul ridea si ii raspundea "kiss" (sarut), ca sa-i faca pe plac. ABC a anuntat ca detine 52 de mesaje erotice, trimise de senator din computerul sau de la Camera Reprezentantilor, catre doi baieti, ambii sub 18 ani.
Republicanii acuza cel mai tare

Ca sa mai anuleze putin din blamul ce atirna greu de gitul republicanilor, George W. Bush a autorizat o ampla ancheta si a promis ca toate detaliile acestei "afaceri murdare" vor fi date publicitatii, pentru a usura astfel munca celor insarcinati cu protectia minorilor. "Liderii republicani ai Camerei nu au stiut de acest scandal. Repet: J. Dennis Hastert (seful republican al Camerei Reprezentantilor) a jurat ca n-a stiut si il cred. E si el tata, profesor, antrenor si mereu a manifestat grija pentru copii. Daca altii au stiut, atunci ei ar fi trebuit sa faca imediat publice aceste fapte condamnabile, pentru a putea fi protejati minorii implicati", a spus presedintele american.

Avocatul celui incriminat, in cadrul unei conferinte ce a avut loc ieri noapte, a precizat ca Mark Foley a fost inchis intr-o clinica de recuperare pentru alcoolici, dar recunoaste ca este homosexual si a povestit ca a fost molestat sexual de "un membru al clerului" pe vremea cind el insusi era adolescent. Aceste dezvaluiri nu i-au impresionat pe cei care il acuza insa. Republicanul Jim Gerlach a spus chiar foarte limpede: "Mark Foley este un pedofil ordinar, care trebuie sa primeasca pedeapsa maxima. Iar cei care au stiut, fie ei republicani sau democrati, trebuie sa-si dea imediat demisia din Congres".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.