Un avion al companiei Turkish Airlines, cu cel putin 107 pasageri la bord, plus sase membri ai echipajului, care efectua un zbor de linie intre Tirana si Istanbul, a fost deturnat ieri seara de doi teroristi, care l-au obligat sa aterizeze pe aeroportul italian Brindisi, din sud-estul Italiei.

Pilotii au reusit sa lanseze un S.O.S. atunci cind avionul traversa spatiul aerian al Greciei, iar Guvernul de la Atena a aprobat imediat ca doua avioane militare sa escorteze avionul, pina la Brindisi. Conform unor informatii neconfirmate, difuzate de televiziunea turca, cei doi teroristi erau musulmani fundamentalisti care au vrut sa protesteze in acest fel fata de vizita Papei in Turcia, ce ar trebui sa aiba loc luna viitoare. Ei au tinut sa precizeze ca sint suparati pe Papa Benedict al XVI-lea pentru afirmatiile referitoare la islam, facute luna trecuta, si apoi s-au declarat gata sa se predea autoritatilor italiene.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.