Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a cerut Printului Charles si Camillei sa doarma in camere separate in noaptea din ajunul casatoriei. Surse de la palat, citate de ziarul “The Sun”, sustin ca cei doi au incercat sa se opuna acestei cereri, argumentind ca oricum toata lumea stie ca traiesc impreuna, dar hotarirea suveranei a fost de neclintit.

Regina a insistat de asemenea pe linga Printul Charles (56 de ani), ca mariajul lui cu Camilla Parker Bowles (57 de ani), care va avea loc pe 8 aprilie la Castelul Windsor, sa fie o ceremonie discreta si nu o festivitate cu mare pompa. Potrivit "The Sun", mostenitorul Coroanei britanice intentiona sa dea o mare petrecere la care sa fie invitate capete incoronate, celebritati, precum si personalitati din viata politica.

Obstacol legal in calea fericirii printului

Pregatirile de nunta sint in toi, dar unii experti in probleme de drept afirma ca o lege britanica din 1836 interzice casatoriile civile pentru membrii familiei regale, fapt care ar putea insemna ca Printul Charles si Camilla nu se pot de fapt casatori. Acest "Act de casatorie" aflat inca in vigoare, este legea care a introdus casatoriile civile in Marea Britanie, dar prevede foarte clar ca membrii familiei regale britanice nu se pot cununa decit in biserica. In plus, guvernul britanic a stipulat in 1964 ca nuntile familiei regale "nu sint valabile decit daca sint celebrate de catre un preot al bisericii anglicane". Stephen Cretney, avocat si profesor de drept la Universitatea Oxford, a declarat ca aceasta casatorie, "chiar daca va avea loc, se poate dovedi in fapt nula". Camilla nu se poate casatori religios deoarece este divortata, iar fostul sot traieste inca, in timp ce printul, desi s-a despartit si el de nevasta, in ochii bisericii trece drept vaduv, ca urmare a decesului printesei Diana.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.