Liceenele luate ostatice miercuri in liceul Platte Canyon, din Bailey, Colorado (SUA), de catre un individ inarmat, identificat sub numele de Duane R. Morrison (53 de ani), au fost molestate sexual.

Una dintre fete, pe nume Emily Keyes, a fost impuscata in ceafa de atacator, in timp ce incerca sa fuga din captivitate, in momentul in care fortele de ordine au patruns in clasa in care acesta se baricadase. Dupa cum se stie, Morrison a luat ostatice sase fete, dintre care patru a eliberat una cite una. El a tras asupra politiei inainte de a o rani mortal pe fata si a se sinucide. Seriful comitatului Park, Fred Wegener, a declarat ca Morrison a molestat sexual un numar neprecizat de eleve. "Avem confirmarea ca ne-a traumatizat si agresat copiii. Agresiunile au avut caracter sexual", a subliniat acesta. Wegener a dezvaluit ca atacatorul nu avea bombe in rucsac, asa cum a pretins cind a dat buzna in scoala, ci accesorii sexuale.

Potrivit serifului, Morrison avea antecedente penale minore, cele mai multe fiind infaptuite cu multi ani inainte. Era un timplar care muncea din greu, provenit dintr-o familie cu sase copii. Fostii vecini l-au descris drept un om "linistit, dar morocanos, care nu avea obiceiul sa salute". Un cumnat al sau a declarat chiar: "Nu m-as fi asteptat niciodata la asa ceva de la el". Duane Morrison nu parea un tacut dubios, ci mai degraba un om ocupat, spun cei care l-au cunoscut. Nimeni nu credea ca ar fi putut deveni violent. Seriful Wegener a spus reporterilor ca parea un singuratic care nu se stie sa fi avut legaturi cu liceul in care s-a petrecut tragicul incident. Dr. James Alan Fox, specialist in criminalistica, spune ca Morrison ar putea fi unul dintre acei indivizi care ataca scolile fara un motiv aparent.

"Poate ca era suparat pe viata... Un mod de razbunare a celor frustrati este lovirea copiilor", apreciaza expertul. Pe de alta parte, familia adolescentei ucise, Emily Keyes, este devastata. Tatal sau, John Michael Keyes, venise la liceu impreuna cu alti parinti ingrijorati, imediat ce a auzit ca un individ a luat eleve ostatice. El i-a trimis pe telefonul mobil, pe care i-l cumparase la implinirea virstei de 16 ani, mesajul: "How R U"(Ce faci?). Inca in captivitate, Emiliy a raspuns - la ora 1.52 (ora locala) - tatalui si fratelui ei: "I love u guys" ("Va iubesc baieti"). A fost ultimul sau mesaj...


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.