Cu doua zile inaintea alegerilor prezidentiale din Brazilia, un oficial guvernamental nu a exclus posibilitatea ca opozitia sa conteste realegerea lui Luiz Inacio Lula da Silva, printr-o "lovitura de stat legala".
Seful staffului lui Lula, Traso Genro, a spus ca animozitatile dintre partidul de guvernamant si opozitie au luat amploare si ameninta sa adanceasca si mai mult diviziunea sociala din Brazilia. In prezent, Lula reprezinta populatia nevoiasa, in timp ce principalul sau adeversar, Geraldo Alckmin, este reprezentantul celor cu bani. In pofida acuzelor de mita si coruptie la adresa partidului presedintelui in functie, sondajele il plaseaza pe Lula pe primul loc, la o distanta de 20 de puncte de Alckemin.

Opozitia a contestat candidatura presedintelui inaintea sesizarii autoritatilor electorale pe motiv ca Partidul Muncitorilor, din care face parte Lula, ar fi dus o campanie neloiala impotriva contracandidatilor. "Sa gandesti ca este posibil sa inlaturi de la putere un presedinte ales este nu doar nedemocratic, dar si autoritar. Opozitia vrea sa mentina instabilitatea", a afirmat Genro. Lula a refuzat, de altfel, sa participe la ultima dezbatere televizata alaturi de contracandidatii sai, pe motiv ca va fi atacat in mod gratuit. Analistii brazilieni nu se pot pronunta daca aceasta miscare a fost una buna sau, dimpotriva, va afecta echilibrul intre Lula si Alckemin.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.