Premierul israelian, Ehud Olmert, a exclus ieri negorierile cu Siria, acuzand-o ca este "principalul sustinator al organizatiilor teroriste palestiniene". "Nu exista o baza de negocieri cu Siria, deoarece aceasta tara se deda la activitati teroriste permanente impotriva Israelului prin intermediul Hamasului, Jihadului islamic si al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei", a declarat Olmert intr-un interviu acordat radioului public israelian. "Toate aceste fapte arata ca nu pot fi luate in serios declaratiile liderilor sirieni. Siria a fost si continua sa fie principalul sustinator al organizatiilor teroriste palestiniene", a adaugat premierul israelian.

Presedintele sirian, Bashar Al-Assad, a afirmat, intr-un interviu acordat recent revistei germane "Der Spiegel", ca tara sa "este decisa sa ajunga la o solutie pasnica totala" in Orientul Mijlociu. Acuzand Israelul ca respinge o solutie negociata, presedintele sirian a adaugat: "Speranta mea de pace s-ar putea schimba intr-o zi. Si cand speranta dispare, atunci s-ar putea ca razboiul sa fie intr-adevar unica solutie".

Marti, Ehud Olmert a respins ideea unei retrageri din Platoul Golan. "Atat timp cat voi fi Prim-ministru, Platoul Golan va ramane in mainile noastre, deoarece este parte integranta a statului Israel", a afirmat Olmert. Platoul Golan a fost ocupat de catre Israel in timpul razboiului israeliano-arab din 1967 si anexat de catre statul evreu in 1981.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.