Presa italiana a dedicat, ieri, spatii ample aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.
In timp ce cotidiene precum "La Repubblica" sau "Il Giornale" s-au multumit sa treaca in agenda evenimentul, "Corriere della Sera" a prezentat, in cadrul unui reportaj realizat la granita dintre Romania si Bulgaria, o Romanie fara masini, fara strazi asfaltate, in care "schiopateaza chiar si cainii si pisicile, pentru ca se joaca cu ele copiii sau pentru ca adultii le calca in picioare".

"Corriere della Sera" titreaza: "Satul mutilatilor pleaca sa cerseasca la Milano". "Nascuti fara asistenta medicala, abandonati in orfelinate. Cand institutiile s-au inchis, nu aveau familie, nici serviciu. Nu au maini si picioare, pentru ca le-au fost mutilate", scriu jurnalistii italieni. Reportajul este realizat la Segarcea, la granita dintre cele doua state pentru care UE tocmai si-a deschis portile. Segarcea este locul de bastina al unui cersetor care isi face veacul 12 ore pe zi la semafoarele din Milano.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.