Presedintele Bush a ordonat desecretizarea principalelor constatari dintr-un document al serviciilor secrete care analizeaza efectul razboiului din Irak asupra luptei contra terorismului. Fragmente din acest document au ajuns in presa si au parut sa sugereze ca razboiul din Irak a facut America mai vulnerabila la terorism.

Avand in vedere ca in luna noiembrie au loc alegeri pentru Congres, presedintele Bush i-a acuzat pe cei care au divulgat presei documentul ca au actionat din motive politice.

Presedintele a adaugat ca prin desecretizarea principaleleor constatari din document, publicul isi va putea face o idee corecta.

Fragmentele scurse in presa, publicate in ziarul New York Times, au fost folosite de partidul democrat de opozitie pentru a-si argumenta acuzatiile ca interventia Statelor Unite in Irak a fost o greseala.

Dar presedintele Bush a calificat drept naiva o astfel de concluzie.

Presedintele american a facut aceste declaratii in cursul unei conferinte de presa comune, la Casa Alba, cu presedintele afgan Hamid Karzai.

Presedintele Karzai, vorbind la aceeasi conferinta de presa, a aparat la randul sau actiunea militara a Statelor Unite in Irak si Afganistan.

El a spus ca singurul mod de a-i invinge pe teroristi este sa ii ataci.

Anterior, marti, un atentator sinucigas a ucis cel putin 18 persoane in provincia Helmand din sudul Afganistanului.

Atentatorul s-a aruncat in aer, cand a fost oprit de gradieni in fata cladirii guvernatorului, in capitala provinciala Lashkar Gah.

Multi dintre cei ucisi faceau coada pentru documente de calatorie la Mecca.

Intr-un alt atac un soldat italian din fortele NATO a fost ucis de explozia unei bombe la Kabul.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.