Politia franceza a anuntat ca doua moschei au fost tinta unor atacuri rasiste in acest sfarsit de saptamana. Pe peretii moscheilor au fost descoperite insemne naziste iar una dintre ele a fost incendiata. Liderul asociatiei musulmane din orasul Quimper din nord-vestul Frantei a declarat ca este pentru a patra oara cand moscheea devine tinta unor asemenea incidente.

Cealalta moschee atacata se afla in orasul Carcassonne din sud-vestul Frantei.

Pe pereti au fost desenate svastici si inscrise mesaje precum "Franta e a francezilor", "Moarte Islamului" si "Afara cu arabii".

Atacurile - nerevendicate de nimeni - au fost condamnate aspru de orrganizatiile religioase si anti-rasiste.

Una dintre organizatii, denumita Miscarea Impotriva Rasismului si pentru Prietenia dintre Popoare afirma ca de vina este contextul actual in care Islamul este tot mai mult asociat cu terorismul.

Intr-un comunicat al organizatiei se spune ca insistenta cu care extrema dreapta politica afirma ca Franta devine islamizata contribuie la mentinerea unui climat in care atacurile rasiste se inmultesc.

Atacurile asupra celor doua moschei din Franta s-au petrecut chair la inceputul Ramadanului, perioada de post anuala.

Politia a precizat ca a inceput o ancheta dar ca nu aparusera inca indicii privind indentitatea atacatorilor.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.