Fumatorii platesc sute de lire anual, acestea reprezentand costuri neprevazute, care se adauga sumelor cheltuite pe tigari, sustine un studiu efectuat de catre guvernul britanic, dat publicitatii miercuri si citat de NewsIn

Reprezentanti ai liniei deschise special pentru fumatori, in cadrul Sistemului National de Sanatate, au declarat ca asigurarile de viata si de sanatate mai costisitoare, pasta de dinti pentru fumatori si produsele pentru improspatarea respiratiei reprezinta cheltuieli in plus pentru fumatori.

O persoana care fumeaza, in medie, 20 de tigari pe zi, se poate astepta sa plateasca peste 670 de lire anual, in plus fata de cele 1.825 de lire, pe care le cheltuieste, in medie, pe tigari, ceea ce duce la un cost anual de 2.500 de lire. "Fumatul nu te costa numai cu propria sanatate, ci iti aduce si un mare gol in buget", a declarat consilierul liniei pentru fumatori britanice, Paul Indrani, care a adaugat ca suma totala pe care au calculat-o reprezinta peste 10% din salariul mediu la nivel national. Alte costuri ale fumatorilor pot fi constituite de cheltuielile pentru dropsurile de tuse, guma de mestecat, serviciile de curatatorie si de cele pentru indepartarea arsurilor de tigara de pe piesele de mobilier, a mai spus Indrani.

Aproximativ 26% dintre barbatii britanci sunt fumatori si 23% dintre femeile din Marea Britanie fumeaza, potrivit statisticilor guvernului. O interdictie pentru fumatul in toate locurile inchise din Anglia ar trebui sa intre in vigoare anul viitor. Guvernul spera sa convinga 125.000 de fumatori sa renunte la acest obicei, in fiecare an.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.