Harvard University, cea mai prestigioasa si mai bogata universitate americana, a anuntat, marti, ca fondurile de care dispune in prezent se apropie de 30 miliarde de dolari, informeaza Rompres

Harvard a precizat ca in ultimul exercitiu fiscal, incheiat la 20 iunie 2006, veniturile sale cu crescut cu 16,7 procente, comparativ cu cresterea de 19,2 procente inregistrata in exercitiul precedent. Cu toate acestea, datorita investitiilor in pietele emergente si in comoditati, valoarea fondurilor aflate la dispozitia Harvard a crescut de la 25,9 miliarde, in urma cu un an, la 29,2 miliarde euro in prezent, adica aproximativ dublu fata de Produsul Intern Brut a Islandei.

Aceasta a fost prima data cand Harvard a facut publice veniturile realizate in ultimul exercitiu fiscal. La sfarsitul anului trecut Harvard University l-a desemnat pe Mohamed El-Erian, absolvent de Harvard devenit un specialist in pietele emergente, pentru a-l inlocui pe Jack Meyer in functia de manager al fondului de investitii Harvard Management Corp. (HMC).

Ca multe ale universitati americane, Harvard se bazeaza pe "zestrea" sa pentru a acoperi cheltuielile sale anuale, aproximativ cinci la suta din fondurile sale fiind cheltuite anual pentru programele universitare. De exemplu in exercitiul fiscal 2006 Harvard cheltuit 933 de milioane de dolari din fondurile proprii pentru a acoperi programa de invatamant.

De mentionat ca Harvard este una din cele mai scumpe universitati din SUA, costul taxelor de scolarizare, camin si masa ridicandu-se la aproximativ 44.000 de dolari pe an. Universitatea permite insa studentilor ale caror familii au castiguri mai mici de 60.000 de dolari pe an sa nu plateasca taxe de scolarizare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.