Cel care va prelua pozitia de premier de la Koizumi este cunoscut pentru vederile sale de dreapta, care ingrijoreaza China si Coreea de Nord.

Astazi se decide cine va fi premierul Japoniei, prin alegerile tinute in cadrul partidului de guvernamint, Partidul Democrat Liberal (PDL). Un milion de membri vor vota care va fi liderul partidului, iar acesta, pe baza majoritatii detinute in Dieta de PDL, va deveni urmasul lui Juichiro Koizumi, saptamina viitoare. Anul viitor vor avea loc urmatoarele alegeri generale.

Desi exista trei candidati la functia de presedinte al PDL, preferatul votantilor este Shinzo Abe, seful de cabinet al actualului premier.

Star tv

In virsta de 51 de ani, Abe este cunoscut pentru declaratiile sale indraznete, de dreapta. Abe a devenit cunoscut in 2002, cind a lansat o campanie foarte dura impotriva Coreii de Nord. De atunci, Shinzo Abe s-a declarat in favoarea revigorarii armatei japoneze si a modificarii constitutiei japoneze pacifiste, datind de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, acum 60 de ani. Conform acelei constitutii, scrisa sub ocupatie americana, Japonia are dreptul la trupe de aparare, dar nu la o armata. Abe, care va deveni primul premier japonez nascut dupa razboi, este cunoscut pentru aplecarea sa catre dulciuri si participarile la show-uri tv in care isi demonstreaza calitatile de arcas.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.