Vaticanul a facut publice mii de documente din arhivele sale secrete referitoare la pontificatul Papei Pius al XI-lea, in anii douazeci si treizeci.

Unii istorici au acuzat Biserica Romano-Catolica de a fi sprijinit tacit regimurile Hitler si Mussolini, acuzatie pe care Vaticanul a respins-o.

Arhivele vor putea fi consultate de specialisti si istorici.

Sectiunea deschiss acopera perioada ascesiunii la putere a lui Mussolini si Hitler pana la cel de-al doilea razboi mondial.

In acea perioada era papa Pius al XI-lea, care a ocupat scaunul papal din 1922 si pana in 1939, cu putina vreme inaintea izbucnirii razboiului.

Se asteapta ca detaliile relatiei dintre Vatican si Germania lui Adolf Hitler si Italia lui Benito Mussolini sa se bucure de un mare interes.

Vatican are una dintre cele mai importante arhive istorice din lume, asa numita "arhiva secreta", care contine in jur de 2 milioane de documente unele vechi de 1.000 de ani.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.