Patru soldati canadieni din trupele NATO din Afganistan au fost ucisi si numeroase persoane ranite, ieri, in urma unui atentat sinucigas ce a avut loc in provincia afgana Kandahar.

Actul terorist comis in sectorul Panjwaji din provincia Kandahar, aflata in estul tarii, a avut loc la numai o zi dupa ce, cu mare pompa, un reprezentant oficial al fortei NATO din Afganistan a declarat ca in zona nu mai exista insurgenti talibani.

Ieri, in jurul orei 9,30, un kamikaze a detonat incarcatura ce-o avea asupra lui in momentul in care soldatii canadieni ofereau unor copii pixuri, caiete si dulciuri. S-au inregistrat mai multe victime printre soldati, dar si printre civili. 24 de copii au fost raniti, patru dintre ei fiind in stare critica.

Confirmand atentatul, ministerul afgan de interne a contrazis totusi politia locala, el sustinand ca a fost vorba de o masina-capcana, si nu de un kamikaze, ceea ce sustin si talibanii, care-l si identifica pe atacatorul sinucigas, ei revendicand atentatul. Comis intr-un sector situat la 25 km vest de Kandahar, actul terorist sfideaza precizarea NATO din ajun potrivit careia zona a fost debarasata de talibani la capatul "Operatiunii Meduza", care a durat doua saptamani si al carei sfarsit cu succes a fost anuntat duminica in termeni foarte optimisti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.