Inca un record made in Japan: este tara care detine recordul de longevitate la nivel mondial. Aici exista aproape 30.000 de persoane cu varsta de/sau peste o suta de ani, cu aproape 3.000 mai multe decat in 2005, conform datelor publicate ieri de autoritati.

Numarul exact al japonezilor cu varsta de/sau peste o suta de ani este de 28.395, in crestere cu 2.841 de persoane fata de 2005, a indicat Ministerul Afacerilor Sociale.

Recordul este detinut de japoneza Yoneko Minagawa, in varsta de 113 ani. Aceasta locuieste pe insula Kyushu, regiune meridionala a Japoniei, unde se concentreaza cel mai mare numar de centenari. Femeile detin majoritatea in randul centenarilor, 85,4%, de sase ori mai multe decat barbatii, conform recensamantului anual publicat vineri.

Cunoscuta pentru bucataria dietetica si calitatea serviciilor medicale, Japonia detine recordul de longevitate mondiala. Numarul centenarilor creste de la an la an. In 1963, in Japonia existau doar 153 de centenari. Aceasta situatie demografica pune si o serioasa problema Japoniei, care are una dintre cele mai scazute rate de natalitate din lume si deci un sistem de pensii pus in pericol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.