Curtea Suprema din Japonia a respins ieri apelul final al liderului sectei Aum Shinrikyo, Shoko Asahara, vinovat de organizarea atacului cu gaz sarin, din 1995, de la metroul din Tokyo, deschizind astfel calea executarii acestuia. Fostul specialist in acupunctura,acum in virsta de 51 de ani, a fost condamnat la moarte inca din 2004, fiind considerat vinovat pentru moartea a 12 persoane si intoxicarea altor 5.500, in urma unui proces care a durat mai bine de opt ani.

Avocatii au incercat sa probeze faptul ca Asahara, al carui nume real este Chizuo Matsumoto, este bolnav mintal, dar Tribunalul din Tokyo a respins apelul, iar acum condamnarea sa la moarte este definitiva si irevocabila. In total, 12 membri ai sectei Aum au fost condamnati, dar niciunul nu a fost inca executat. Secta s-a rebotezat "Aleph" si este astazi mult mai pacifista.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.